Производството на сирене с палма у нас расте, твърди микробиолог
Очевидно за Министерството на земеделието здравето на хората не е приоритет, каза д-р Сергей Иванов
Производството на сирене менте у нас се увеличава. Това показват официалните данни на Министерството на земеделието, храните и горите. За първите пет месеца на 2019 г. мандрите са произвели 4 900 т сирене с добавени растителни мазнини. За сравнение - от януари до май 2018 г. фалшивото сирене е било 4 605 т или с близо 300 т по-малко.
Вижте кои въглехидрати трябва да консумирате
"Очевидно за Министерството на земеделието здравето на хората не е приоритет. Миналогодишните промени в законодателството се оказаха абсолютно неуспешни, тъй като имитиращите продукти се увеличиха.
Най-лошото е, че голяма част от тях биват пласирани в детските градини, в училищата, навсякъде по ресторантите и хотелите", коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR микробиологът д-р Сергей Иванов.
"Единственото работещо решение за България е пълна забрана на хидрогенираните мазнини. Министерството на земеделието обаче пренебрегна мнението на експертите и производителите на истински млечни продукти", допълни още д-р Иванов.
Ако не можете да отслабнете, помогнете си с този лесен и ефикасен метод с длан
Tой подчерта, че основната причина за увеличаването на количествата на ментетата у нас, е евтината цена. И посъветва хората да не правят компромиси със здравето си.
Последвайте ни
20 Коментара: