Прокуратурата внесе искане за постоянен арест на дупнишкя бизнесмен Пламен Галев. Мярката за неотклонение ще се гледа в Софийския районен съд от 14 часа, съобщи за БЛИЦ говорителят на Районната прокуратура Руси Алексиев.
Припомняме, че вчера бизнесменът Пламен Галев, неговият приближен Красимир Оков и бодигардът Георги Градевски бяха задържани за изнудването на журналистката от в. "Струма" Лидия Павлова. Те я принуждавали да оттегли жалбата си срещу Градевски за побоя над сина й Иван Павлов преди месец в дупнишкото заведение "Фейсис".
Изнудването е извършено на 8 ноември, като имало достатъчно доказателства за него, смятат от обвинението. Задържаните изнудвали журналистката, че ако синът й не оттегли жалбата си, той ще бъде изкаран наркоман. Пламен Галев е обвинен като съучастник в изнудването. Той е изпратил Красимир Оков, който е негов приближен човек, да притисне журналистката. Майката не се е поддала на изнудването и е съобщила на съответните органи. В конкретната ситуация не е имало повод за побоя, става дума за хулиганство и демонстрация на сила, заяви прокурорът по делото. /БЛИЦ