Прокуратурата поиска постоянен арест на британския поданик Д.Х., обвинен в разврат с малолетни и непълнолетни момчета. Искът е внесен в съда от Районна прокуратура - Сливен, предава БНР.

Д.Х. е обвинен за разврат с три малолетни и едно непълнолетно момче, като използвал положението им на зависимост спрямо него. 

Престъпните деяния са осъществени за времето от неустановена дата през юни 2022 г. до 10 август 2022 г. в град Сливен. Очаква се днес съдът да реши дали да постави обвиняемия под постоянен арест.

Припомняме, на 12 септември 2019 г. бе арестуван британски пастор с инициали Д.Х. и обвинение за блудство. 44-годишният (тогава) Даниел Ериксон - Хъл е арестуван в ромския квартал "Надежда" и срещу него е образувано досъдебно производство за педофилия. 

Британецът се беше настанил  в най-бедната част на квартала, където има молитвен дом, който посещават предимно деца. Те оставали там да пренощуват, защото имало подходящо за това помещение, а и родителите им не били против.

 


 

Именно тогава Хъл е блудствал с тях, установило разследването. Той ги примамвал с торти и вкуснотии, някои от малчуганите са се страхували от него. Разследващите не изключват родителите сами не са тикали децата си в ръцете на педофила срещу заплащане.

В родината си Хъл е лежал зад решетките 15 месеца за педофилия и има забрана да напуска страната, но въпреки това пристигнал в България.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук