Софийската градска прокуратура ще се сезира по случая с участничката в Music Idol, която след жесток побой губи зрението си. Момичето направи своята изповед още по време на кастинга за шоуто. Вчера покъртителната история на Вики Димитрова трогна и зрителите, и журито.

Оказа се, че тя е загубила зрението в следствие на системен побой от бившия си приятел – Димитър Симеонов – един от барабанистите на група Сленг. Въпреки тежката си съдба Виктория сподели, че има сили да се бори за място сред финалистите в Music Idol 3, а по-късно доказа сериозността на намеренията си с блестящо изпълнение на един от най-големите хитове на Шакира. Oт прокуратурата заявиха, че чакат Вики да пусне жалба, за да може веднага да се започне работа по случая.

Вики съобщи, че разчита на самосезирането на прокуратурата, тъй като е загубила надежда, защото първата й жалба не е стигнала до никъде. Димитър Симеонов е на свобода, изкарал се е шизофреник.

Случаят получи обществен широк отзвук. В интернет вече тече подписка, която ще бъде изпратена до министъра на правосъдието и главния прокурор. В нея се настоява за възобновяване на делото срещу насилника на Вики - бившият й приятел Димитър Симеонов, барабанист на групите "Сленг" и "Пиф".

Потребителите призовават всички, които не са безразлични към проявите на жестокост, да изразят подкрепата си чрез подписки и протестни декларации до институциите.

Самата Виктория сподели, че в началото на връзката им нищо не е подсказвало за издевателствата, които е понесла в последствие. Побоите започнали, когато тя забременява извънматочно и е трябвало да бъде оперирана. Три дни след операцията започват побоят и психическият тормоз. Като причина насилникът изтъквал, че мъж лекар я е оперирал. Побоите стават ежедневни, с особена жестокост. Започва да й забранява да учи, защото имало момчета. Ограничава я да се вижда с когото и да било. От ежедневните побои Виктория получава отлепване на ретината и на двете очи. Насилникът Димитър не я води на лекар, а напротив осем месеца е била заключена в тъмна стая без телевизор и телефон. По-късно я води при родителите му и там я затваря в тъмна стая. Един ден обаче Виктория успява пипнешком да достигне до телефон и се обажда на баща й да я прибере. Момичето вече е напълно сляпо, тежащо 37 кг.

В заключението на лекарите е записано: При прегледа и от медицинската документация на Виктория Димитрова Димитрова се установи: "Отлепване на ретината на двете очи... кръвонасядания на двете бедра... Тези увреждания се дължат на действието на твърди тъпи предмети... /БЛИЦ