Прокуратурата образува досъдебно производство за пожара в приюта на отец Иван в Нови хан. След пожара в новогодишната нощ в дома за сираци и бездомни хора, повече от 20 доброволци дойдоха днес, за да помогнат при разчистването на отломките. Тереза Ставрева разказва.

Вторият ден след пожара в приюта на отец Иван започна с лъч светлина за обитателите му. Повече от 20 доброволци дойдоха, за да се включват в разчистването на засегнатите от огъня стаи и в събарянето на изгорелия покрив, съобщава БНТ.
Тереза Ставрева Онова, от което имат най-много нужда тук в приюта на отец Иван сега, са доброволци и инструменти, за да се върнат по-скоро към нормалния си ритъм на живот.

Кирил Христов, доброволец от "Sofia Riders": "Тъжна беше картинката вчера като дойдохме, наистина това е нещо трагично.

Наред с пораженията по сградата, щети има и по мебелировката и битовата техника.

Лео Кадели, доброволец: "Нашето сдружение по отговорност за цялото обзавеждане на това нещо-легла, перални и всичко, от което има нужда един дом."

Щетите от огнената стихия се оценяват на около 50 000лв. Очакванията, обаче за хората в дома са оптимистични-до седмица новата конструкцията трябва да бъде готова. Рано тази сутрин прокуратурата извърши оглед на мястото и образува досъдебно производство.

Отец Иван: Всичко дойде от комина. Саждите като се запалят, пламъци излизат все едно, че бензин си сложил. Натрупали са се сажди много и са се запалили.

От приюта категорично отхвърлят версията за умишлен палеж.