Една невероятна любов, родена в съдебната зала и венчана в затвора, разкрива репортерка на Нощен Труд. Бившата прокурорка от Софийска градска прокуратура Соня Алексиева, а сега Мангърова, защитава вече като адвокат съпруга си Пеньо Мангъров от Карлово. Той е обвинен за две поръчкови убийства в Чехия. Младата дама се яви за пледоарии вчера в Окръжния съд в Пловдив и не се отдели от мъжа си в почивките между заседанията.

Двамата се врекли във вечна вярност в Софийския затвор през февруари, а се запознали години по-рано, докато течало разследване срещу Пеньо за поръчкови разстрели зад граница. "Мъжът ми е невинен ще го докажа на целия свят. Ако не се беше вдигнал шум за сестрите в Либия, щеше ли обществеността да се вдигне?! В най-скоро време ще предприема кампания за оневиняването, не може повече да остане затворен", обяви ексмагистратката.
Пеньо Мангъров /33 г./ по-известен като Сашо Чешкия, е обвинен за две поръчкови убийства в Прага. Първият разстрел е извършен през декември 1998 г. в ресторант в центъра, жертвата - богатият строителен предприемач Ладислав Цимерман. Другото покушение е през април следващата година - застрелян е Иржи Витек, който работел като осветител в Народния театър в Прага.
Близо една година в Чехия издирват Мангъров, а през 2003 г. го  откриват в затвор в България, където излежава 9-годишна присъда за изнасилване на студентка през 1999 г.
На вчерашното съдебно заседание другият адвокат на Мангъров - Илиян Василев, поиска да бъде осъществена видео или конферентна връзка с 50 свидетели от Чехия, които трябва да бъдат разпитани по делото. Съдията Цветан Цветков обяви, че е невъзможно по технически причини. Василев настоя от чешки затвор да бъдат докарани двама основни свидетели, които да докажат, че Пеньо въобще не е замесен в покушенията. /БЛИЦ