Бившите министри на културата Велислав Минеков и Атанас Атанасов известен като "Просто Наско" са финансирали през Национален фонд "Култура" трансджендър шоу. 

Проектът е финансиран средства от НФК, който би следвало да подпомага запазването на българския фолклор, кино и изкуство. Това става ясно от афишите, в които мъже, облечени като жени, обявяват, че са изнасяли представления за пълнолетни.

"За да сбъднем и най-смелите ви фантазии и желания сме поканили не две, а три Драг Кралици. Те ще ви завържат за столовете и ще въртят топките в Дринго сферата, докато някой не направи линия-две или запълни цялото картонче. За най-непослушните ще има и специални награди", пишат организаторите на шоуто, финансирано от Минеков и Атанасов.  

Скандално: Държавата даде 10 бона за джендър гавра с картини на Майстора СНИМКИ

"Звездното Драг трио, което ще ни забавлява до скъсване и ще ни изпоти от удоволствие са сексапилната пума Пина, горещата Малина и най-свежото и изкусително бижу Емануела!", гласи още информацията от афиша.

 

 

Фирмата зад заведението The Steps - "Сингъл Степ" ЕООД, е получила от фонда миналата година общо 93 248.04 лв., от които 77 046.66 лв. по програмата "за възстановяване и развитие на частни културни организации".

Плакатът потресе хиляди потребители в социалните мрежи:

"Защо това нещо се финансира от Национален фонд "Култура"? Какво общо има това с мисията на фонда и утвърждаването на българската култура и духовност? И не е само този "проект". Знам и други подобни. Знам и за читави проекти, които са отхвърлени. Според мен става въпрос за корупция. Би ми било интересно да чуя какво мислят бившите министри Атанас Атанасов, Велислав Минеков и ръководството на фонда. А след изборите ще разберем, какво мислят и държавните финансови ревизори", гневи се Тома Биков от ГЕРБ.

"Ето това финансираме ние. За това плащаме. Това се финансира от Минеков и онзи другия половонеопределен напушляк от нашите данъци. За това харчат данъците ни ПП, ДБ, ДСБ, Зелените и соросоидните НПО. От нашите пари. От парите, отделени за култура. Това е културата, според ППДБ. Забележете детето в публиката и после пак ни кажете, че сме конспиратори и че "джендър пропаганда" няма", написа и евродепутатът Ангел Джамбазки, като сподели снимки и видео в мрежата:

 

 

 

В същото време, "София прайд", организацията зад гей парада в София, публикува резултатите от своя призив да се подпише предизборна декларация в подкрепа на ЛГБТИ организациите.

Подписали са се само кандидат-депутати от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България".

21 претенденти от ПП-ДБ застават зад декларацията, която обещава подкрепа към ЛГБТИ хората със законодателни инициативи, подкрепа към техни НПО-та и подкрепа за еднополовите семейства.

Кандидат-депутатите, които са се подписали, се ангажират да се противопоставят на разпоредби, критерии или практики, които изключват "семействата на еднополови двойки". Макар изрично да не се споменава в декларацията, тук става въпрос за закона, че в България бракът е между мъж и жена. 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук