С надпис „Продава се“ върху огромна пластмасова табела осъмна в сряда едно от елитните училища в Казанлък: природо-математическата гимназия „Николай Обрешков“, където учат 675 млади физици и математици от 5-и до 12-и клас. 

Табелата е била прикована с гвоздеи на ръба на стоманобетонна козирка на самия покрив, на нея е изписан и мобилен номер, на който отговаря  Стефан Кожин от фирма, занимаваща се с отглеждане на маслодайни рози и добива на етерични масла в района на павелбанското село Скобелево, пише "Монитор".

35-годишният мъж остана изумен от „новината“ и обясни, че няма никакво обяснение за това. „Зная много добре коя е гимназията, там години наред работеше „златният Тео“, преподавателят по физика Теодоси Теодосиев, създател на родната школа инкубатор на млади таланти, но нямам никакво отношение към учебното заведение. Звъняха ми и други колеги, и на тях обясних, че може би става въпрос за някаква глупава шега или грешка…“, коментира Кожин.

Като пълен абсурд окачестви окачването на табелата, и то на място, до което се стига с риск за живота по аварийното стълбище, и директорът на гимназията Красимир Дамянов. Лично той я видял към 8,00 часа при пристигането си на работа, показал му я един от служителите. За съжаление от страната, където е аварийното стълбище, нямало монтирана видеокамера и това правело намирането на „шегобиеца“  задача с много неизвестни.

„Вместо да се занимаваме с нещо сериозно, вместо да се похвалим с добрите си постижения – налага се да се обясняваме за неща, които нямат нищо общо с разума!“, коментира директорът на гимназията. Сходен надпис с искане на оставката на Дамянов се появи преди малко повече от година върху сградата, така и не се стигна до автора му.

В сградата на ПМГ „Никола Обрешков“ преди две години отвори врати национален център по природни науки, за който бяха осигурени 1 млн. лв. от МОН и 350 хил. лв. от бюджета на общината. Създаването на центъра бе съпроводено с нелеп строителен инцидент, при който при направата на изкопните работи за новото крило на 22 юни 2015 г. рухна част от сградата и това доведе до близо година забавяне на строителството. И досега не са завършили съдебните дела за направените тогава извънредни разноски.