Около 900 служители на „Автомагистрали Черно море“ излязоха на протест заради забавени от държавата плащания за близо 15 млн.лв. Пред сградата на шуменската Областна администрация в 11,00 ч. се събраха над 900 души, съобщи Шум.бг.
 Според пътностроителната фирма Национална агенция „Пътна инфраструктура“ (НАПИ) им дължи 13,5 млн.лв., а Министерството на регионалното развитие и благоустройството - 1,5 млн.лв.
В декларация, адресирана до премиера Сергей Станишев, протестиращите настояха за незабавно превеждане на парите и заплашиха, че, ако това не стане, на 27-ми март ще блокират магистрала „Хемус“. Губернаторът на Шумен Тодор Тодоров слезе при тях и ги успокои, че е оптимист за решаването на случая. Той обяви, че утре ще ходи в София за разговор с шефовете на НАПИ и покани двама души от фирмата да го придружат. „Уважавам правото ви на избор, защото вие сте решили законно да вземете това, което сте заработили. От къде ще се търсят парите е въпрос на разговори“, каза Тодоров. Той обаче упрекна „Автомагистрали Черно море“, че е започнала ремонт на пътен обект в Каолиновско без да има осигурено финансиране.
„Нещата, които каза областният управител, меко казано, не стоят точно така. НАПИ продължава да дава противоречива информация за това, което ни дължи държавата. Надявам се утре да изясним нещата“, заяви председателят на КНСБ във фирмата Господин Янков.
Миналата година „Автомагистрали Черно море“ спечели поръчка за ремонт и рехабилитация на 38 км. третокласен път в Община Каолиново. От Агенцията в петък обявиха, че ремонтът на въпросния път е по Оперативната програма "Регионално развитие”, а „договорите по нея не пораждат правно действие, поради факта, че документацията по програмата не беше утвърдена от управляващия й орган (МРРБ)“.  /БЛИЦ