Протестите в страната продължават и днес. Гражданите на Шумен ще изразят недоволството си и днес. Очаква се към тях да се присъединят протестиращи и от Търговище и Разград. Пореден протест организират и жители на Карлово и Сопот.

Недоволстващите ще блокират движението по подбалканския път София-Бургас за неопределен период от време, след което ще проведат автошествие до бензиностанциите в Карлово. Протест ще има и във Велико Търново. В него ще участват и жители на Горна Оряховица и съседните населени места. Протестните действия са под надслов „Не на ниския стандарт на живот в България“.

Сборен пункт е паркингът пред Руската църква във Велико Търново, в района на кръгово кръстовище на главен път София – Варна. Автошествие ще премине през целия град, крайната му точка ще бъде площад „Цар Асен I“.

В Благоевград ще се проведе автошествие срещу високите цени на горивата и социалната несправедливост, съобщиха от "Фокус".

Сборният пункт ще бъде паркингът на Югозападен университет „Неофит Рилски“, като автошествието ще премине по централните улици и ще стигне до Симитли. Засега не е предвидено затваряне на главен път Е-79. За трета поредна неделя ще протестират жителите на Петрич.

Те недоволстват срещу социалната несправедливост, високите цени на горивата, застраховките и данъците. Автошествие ще тръгне към ГКПП „Кулата – Промахон“. Жителите на Разлог и Банско ще организират протест на пътя Симитли – Гоце Делчев. Те ще протестират срещу непрестанното поскъпване на битови услуги като вода, гориво, данъци и гражданска отговорност.

Протестно автошествие ще има и в Гоце Делчев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!