Написах отвореното писмо не като журналист, а като майка към майки. Това заяви в ефира на Нова тв репортерът Даниела Пехливанова, която в петък при отразяването на протеста и контрапротеста пред БНТ при участието на президента Румен Радев в предаването "Панорама", бе уцелена с кенче бира.

Пехливанова публикува вчера отвореното си писмо, както БЛИЦ вече съобщи.


"Ако трябва да съм искрена, това, че ме удари кен с бира не ме притесни толкова много. Знам, че на такива събития има хора, които не издържат психически и това е начинът да се изразят", поде тя. 

"Притесни ме реакцията на майките. До този момент, докато не дойдоха да ми викат пред лицето, нямаше никакъв проблем. Преди това бях час и половина на протеста, събирах различни гледни точки. Когато се върнахме, дамата с мегафона ме видя, тръгна след мен да говори и да насъсква протестиращите", призна Пехливанова. 

"Не знам те какво мислят и на какво вярват. Срещу мен видях жени, които забравят, че и аз съм майка. Докато бях на това събитие, детето ми, което няма две години, ме чака вкъщи. Майка ми е видяла кадрите и е вдигнала кръвно. Не е нормално да се опитваш да отразиш нещо и да се притесняваш дали ще се прибереш", смята репортерката. 

Извънредни новини за нападението на журналистката от NOVA пред БНТ

"Отразявала съм тези дами много пъти. Познавам се и лично с част от тях. Мен това ме притесни и огорчи. Има образувано вече досъдебно производство срещу неизвестен извършител", уточни Пехливанова. 

"Майка ми вече е по-добре. Видяла е кадрите, тръгнала е да ми звъни, а аз съответно няма как да й вдигна и тя се е притеснила допълнително", обясни тя. 

"Много хора застават зад мен след написаното писмо. Майките ми изпратиха отговор, но не ми се извиняват, а влизат в полемика дали кенът е бил пълен или не и дори ме заплашват със съд", призна репортерката.

"Каузата, която майките имат - да се борят за децата с увреждания, я уважавам. Правила съм много репортажи, за да им помогна, но не мисля че това в петък е начинът да изразяват мнението си", завърши тя.