До момента на телефон 112 и в Териториалната дирекция на Министерството на извънредните ситуации в Кърджали няма постъпили сигнали за нанесени материални щети след двете земетресения в града, съобщиха от министерството.
Комисии от експерти на Териториалната дирекция на Министерството на извънредните ситуации в Кърджали и представители на общината ще проверят потенциално опасните обекти, включително язовирите „Кърджали” и „Студен кладенец”, както и населените места, в които е усетен трусът.
Екипите на Министерството на извънредните ситуации са в готовност за провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при необходимост.

Земетресение с магнитуд около 3,6 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на област Кърджали в 9:35 часа тази сутрин.
Земетресението е усетено по-значително в селата Мост, Мургово, Равни лист, Чифлик, Висока поляна и Широко поле в община Кърджали, в селата Комунига и Дядовско, община Черноочене, село Караманци в община Хасково и в селата Ябълковец и Боровица, община Ардино. В общините Момчилград и Крумовград в област Кърджали и общините Баните и Неделино, област Смолян земетресението е усетено леко.
Няма информация за пострадали хора.
Земетресение с магнитуд около 2.7 по скалата на Рихтер с епицентър на около 200 км югоизточно от София бе регистрирано снощи в 21.08 часа снощи. То бе усетено в Кърджалийска област. /БЛИЦ