Благодарение на приоритетната работа на Специализираната прокуратура за борба с организираната престъпност по отношение на разпространението на наркотици, бе неутрализирана престъпна група с общо 4 участници. Това заяви Генка Брезашка, наблюдаващ прокурор на брифинг.

По-рано главният прокурор Иван Гешев похвали Спецрокуратура и ГДБОП за разбитата банда, тровеща децата с наркотици и публикува снимка в Туитър на иззетата дрога.


"Извършени са множество действия - претърсвания, изземвания, лични обиски. Иззети са около 250 кг наркотични вещества, които са основно амфетамини", каза Брезашка.

Шокиращи разкрития! Виктор Русия въртял бизнес с известен ъндърграунд герой

Тя добави, че те са намерени в имот в село в Софийска област, ползван от един от задържаните. Там са намерени и таблетиращи машини.

Както БЛИЦ вече информира ГДБОП разби нарколабораторията на известния бандит Виктор Русия при спецоперация в ихтиманското село Веринско. Част от групата е била задържана в сградата, където се произвеждали амфетамини. Паралелно в друго село близо до София бил ударен още един обект на групата.


 


Открити са също 25 кг амфетамини под форма на таблетки, готови за разпространение на дребно. В едно от задържаните лица са намерени 1 кг наркотични вещества, разпределени в пакети по половин килограм в джобовете на връхната му дреха.

Брезашка уточни, че друго от лицата е задържано в момент на продажба на 6 000 броя таблетки амфетамини. 


"Синтетичната дрога, разпространена при подсрастващите, води до психози", напомни наблюдаващият прокурор. 

"Имайки се предвид опазване здравето на децата, ще разчитаме и на подкрепата на българското общество и на гражданите да ни съдействат с каквото могат", каза още тя.