Директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас Николай Николаев даде пълна информация за големия пожар в общежитията на университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Малко след 22 часа вчера огнеборци и полицаи в Бургас бяха вдигнати по тревога, а момчетата и момичетата, живущи в блок 3, са изкарани навън по пижами, като температурата в този момент е била около 5 градуса. Пламъците са погълнали 10-ия и 11-ия етаж.

Шефът на пожарната е на място от първите минути и координира дейността на огнеборците, които се справиха безупречно. 

"В 22:40 е получен сигнал за горяща стая в общежитието. Изпратени са три екипа. Момичето, което е обитавало стаята е включило печка, тип духалка, след което обясни, че е отишла при приятелка. В един момент са я повикали, че гори стаята й.

Опитали се да я загасят с пожарогасители, но вече огънят се е развил и не са успели.

Сработила е пожароизвестителната система и благодарение на сигнала всички са напуснали сградата. Щетите са в рамките на стаята, има и обгаряния в коридора.

Колегите още работят, отдимяваме стълбищната клетка, тъй като всички прозорци са без дръжки, наложи се да счупим прозорците, за да излезе дима", обобщи Николаев пред Флагман.бг.


 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук