Започна протест срещу сделката с ЧЕЗ пред сградата на Министерски съвет. Организатори са Движение за радикална промяна "Българската пролет" и политическа партия "Възраждане". В шествието се включи и БСП.

Протестът е срещу цялостната политика на правителството на Бойко Борисов, водеща до: „Геноцид на българският народ и бизнес. Политика, изпълнена с гафове и провали, като Истанбулската конвенция и криминалната продажбата на ЧЕЗ. Политика в подкрепа на грабежа на България и повсеместната корупция”.

Междувременно в чешката столица започнаха разговорите със собственичката на „Инерком” - Гинка Върбакова. Очаква се те да продължат до петък. 

Вчера бяха обсъдени детайли по вече сключения договор и документите, необходими по процедура за Комисията за защита на конкуренцията. Представена е била и заявката на българското правителство да влезе в сделката,  за да придобие контролен дял.

На този етап няма индикации дали чешката компания е склонна да позволи участие на българската държава. Освен това чешката компания прави вътрешно разследване как са изтекли документите с чувствителна финансова информация към премиера Бойко Борисов. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Снимки: Георги Колев, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!