Двама мъже са загинали, а трети мъж е бил изведен в много тежко състояние. Това заяви шефът на пожарната в Сливен Владимир Делиев по повод трагедията, станала в изборния ден.

В 02:39 ч. е получен сигнал за пожар. На място веднага се отправят два екипа на пожарната. При пристигане на мястото установяват, че гори стая на четвъртия етаж, където е разположено COVID отделението.

Както БЛИЦ писа пожар отне живота на трима пациенти в Многопрофилната болница в Сливен.

"Една от възможностите за избухване на пламъците е небрежност на пребиваващите, по-скоро на пациентите", коментира той.

"Трима души са били в стаята. На различна възраст са - единият на 66, другият на 70. Няма други пострадали", уточни той.

Не сме имали такъв инцидент от години, може би поне от 30", заяви той и уточни, че отделението продължава своята работа, няма пострадали от персонала или пожарникарите.

От пожарната в града малко по-късно излязоха и с официално съобщение за трагедията:

Два екипа на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в ковид отделение в болнично заведение в град Сливен. Сигналът е получен днес в 02,39 часа. Пожарът е възникнал в стая на 4 етаж в болничната сграда.

Ликвидиран е в 02,55 часа. Дежурен екип е останал на място до 04,20 часа. В болничната стаята са открити двама починали и един пострадал с множество изгаряния, който е откаран от екип на ЦСМП – Сливен, като по-късно е починал от нараняванията.

Евакуирани са 6 болни от две съседни стаи в отделението. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на ОДМВР-Сливен за изясняване причините на пожара.

Нанесени са материални щети - мебели бр. 6 ; опушени стени кв.м. 50 ; 1 кислороден апарат - бр.; 1 PVC – прозорец.
Загиналите мъже са на възраст 66, 70 и 81 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!