Маститият адвокат Марин Марковски, който се слави с това, че рядко губи дела, поема защитата на вдовицата Корнелия Петкова, съобщи самата тя за БЛИЦ.
Майката на три деца вероятно ще се откаже от досегашния си адвокат, и ще се довери на Марковски, който води знакови процеси, за да си гарантира победа в съда.

Петкова иска да се докаже невинност на мъжа й, който шофираше фаталното пежо и за който магистратите казаха, че има съпричиняване на вина в зверското меле, в което загинаха трима. Освен това вдовицата претендира за кръвнина в размер на 1 милион лева от виновния за смъртта на трима души син на пловдивски бизнесмен Любомир Трайков.

Адвокат Марковски ще се бори за обезщетение от по 250 хиляди лева за трите деца на Корнелия Петкова и загиналия й съпруг Атанас Ламджиев и за още толкова за почернената жена. Корнелия Петкова обжалва и ниската присъда на Любомир Трайков който заради признаване на вина и смекчаващи вината обстоятелства преди дни получи само 4 години затвор.

Както БЛИЦ съобщи, в края на миналата година 26-годишният син на транспортния бос Младен Трайков помете на пловдивски булевард пежото, шофирано от Атанас Ламджиев. На място загинаха той, колежката му Виолета Стоянова, която също остави малко сираче, а по-късно в болница издъхна и студентката Полина Караиванова. Пред БЛИЦ днес Корнелия Петкова декларира пълно доверие в адвокат Марковски. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ