Юристът Борислав Цеков защити пред БЛИЦ своя съмишленик Емил Кошлуков за пошлата атака, на която бе подложен от шепа самообявили се за интелектуалци.
Цеков даде рамо на Кошлуков, който се опитва да въведе принципност в БНТ.

"Извинявайте, но не е ли пълно безобразие в предаване за култура по обществената БНТ (същата, която издържаме от данъците си) да бъде канен тотално дискредитирания Емил Джасим, който е известен с това, че нарича Васил Левски "ла..но"? Оставям настрана обстоятелство, че въпросното лице няма никакво признание и авторитет нито в научната общност в някаква област, нито сред интелектуалците, което признание да дава на водещите и продуцентите на което и да е предаване по БНТ каквото и да е основание да търсят мнението му. За гаврата с Апостола ми е думата. Това е позор!", заяви Цеков.

И продължи: "Докога БНТ ще бъде трибуна на войнстващо невежество, антибългарски тенденции и банална простащина?! Г-н Каменаров, г-н Кошлуков - не се поддавайте на натиска на протестъри и соросоиди и мафията, която стои зад тях! Върнете плурализма и националното начало в БНТ. Имате нашата подкрепа".

БЛИЦ научи, че видни общественици в областта на културата ще застанат плътно зад принципната позиция на Емил Кошлуков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!