Всеизвестните ромски фамилии Мачевите и Калинковите от село Розино пак са се сбили тази вечер, научи БЛИЦ от свои източници. Този път мелето е станало на панаира в Карлово. Представители на двата клана са били там, напили са се, няколко души са пострадали и са откарани в болница.

Очевидци разказаха пред БЛИЦ, че Калинковите пристигнали с бус. Още на слизане започнали да псуват, извадили ножове и брадви. Калинковите, които преди живеели в Розино, от известно време се преселили в съседното село Кърнаре. Това обаче не им попречило да продължат войната с Мечевите, която отдавна водели, толкова отдавна, че вече никой не помнел защо. 

Настанало меле, трима с прорезни рани са откарани в пловдивска болница.Пред БЛИЦ разследващи коментираха, че на панаира в Карлово има достатъчно полиция и ситуацията е овладяна. От Розино съобщиха, че към момента напрежение в Розино няма. Преди година и половина двете фамилии пак се сбиха, стреляха се с въздушни пушки в Розино. Тогава в полза на Мечевите се намесиха известните Сребреви, които пък воюват с Ескендеровите.

БЛИЦ припомня, че от рода Сребреви са двамата убийци на известния карловски бизнесмен Георги Рогачев. Преди няколко години тълпа разбеснели се роми зверски уби Рогача. Двама от Сребревите излежават дългогодишни присъди за това.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!