Опасният бандит Красимир Пешев-Мраморския остава за постоянно в ареста. Това реши Софийският градски съд преди минути, научи първо БЛИЦ.

Медията ни припомня, че повече от месец той бе издирван от полицията. Преди време Мраморския успя да избяга, след като заедно с аверите си Стоян Дългия и Ники Понти, бяха задържани след обир в магазин в столичния квартал "Люлин".

При акцията, обаче, Мраморския оказа яростна съпротива, рани единия от полицаите и е успял да избяга.  Пешев е задържан в ареста за 24 часа. Все още буди недоумение решението на Мраморския да се предаде, но според източници на БЛИЦ той бил убеден, че няма да бъде осъден, а адвокатът е "уредил" всичко в Темида.

Лицата, участвали в грабежа, са наблюдавани преди това. Около седмица преди това на адреса на едното лице същите са наблюдавани, че са подготвяли метална стълба за достигане до по-високи етажи.

На 3 срещу 4 декември в дома на едно от задържаните лица са наблюдавани действията по подготовката им – преобличане с тъмни дрехи, маски. Имало е информация и за посоката на движението им – към „Люлин“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В  БЛИЦ!