Лидерът на АТАКА и галерист Волен Сидеров направи уникален подарък на Ути Бъчваров. Водещият на кулинарно предаване получи ценно художествено произведение – портрет на неговия прадядо Стоян Бъчваров. Творбата е рисувана от великия български художник Константин Щъркелов.


Ути Бъчваров бе изключително трогнат от неочаквания подарък, който Сидеров му направи . Той сподели пред камерата на АЛФА ТВ, че е търсил дълго време точно тази творбата на Щъркелов. „Това е наистина уникален жест“, с тези думи се обърна Бъчваров към Сидеров. Той поясни, че потретите са два, но до момента е притежавал само единия и с радост сподели, че ще остави това културно наследство на двете си дъщери.


Стоян Бъчваров е от първото поколение големи български актьори, чието име носи драматичния театър във Варна. Кулинарът обаче е огорчен, че до сега той и майка му не са били канени на нито една премиера на театъра.


Сидеров се обърна към Бъчваров, като заяви, че отдавна подготвя тази изненада и дори е бил готов да дойде лично в студиото, в което Бъчваров твори кулинарни гозби и да му връчи великолепния ескиз.


Срещата в галерия „Стил“ стана и повод кулинарът да покани Сидеров да готвят заедно в предаването му. Ути Бъчваров с интерес разгледа експозицията на Константин Щъркелов, която е изложена в галерията на Сидеров.