Сайтът на подсъдимия Огнян Донев „Клуб З“ отново се активира срещу правото на свобода на медиите в България.
Опитът на задкулисието да задуши всякаква алтернатива, извън мултиплицираните “опорни точки” от “медиите”- бухалки „Капитал“, „Дневник“, „Медиапул“, „Фрогнюз“ и „Клуб Зет“, вече преминава отвъд стандартните опити за налагане на цензура и дискредитиране на опоненти. Налице са явни действия по налагането на псевдолиберална диктатура. 

В мишена на арогантното манипулиране на общественото мнение този път е превърнато Представителството на Европейската комисия в София. В анонимен материал, слабо посещаемото сайтче „Клуб Зет“, прави опит да заклейми институцията, че е споделила интервю на европейския комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос за в-к “Монитор”. Основен акцент на интервюто е желанието на Европейската комисия да приключи успешно присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. 

Злобно, грозно и арогантно днешните "есесовци" държат сметка – защо Аврамопулос е дал интервю за издание с 20-годишна история – защо в „Монитор“, а не в техните „морални“ и „независими“ медии. Освен, че това издава тежки комплекси у списващите поръчковия сайт „Клуб Зет“, показва за пореден път истинското лице на самообявилите се борци за „свобода“ на медиите.   

Има и друго напълно логично обяснение за опитите за налагане на псевдолибералната диктатура. Известно е, че кукловодите от задкулисието, са тези, които не желаят страната ни да е част от Шенгенското пространство, не желаят за България да отпадне унизителния “мониторингов механизъм” – въобще не желаят България да се движи, дори и с малки крачки, напред. Точно обратното, бизнесмените с проблеми с правосъдието (Огнян Донев е подсъдим за укриване на данъци в особено големи размер) са тези, които явно предпочитат страната ни да е обект на непрестанни атаки с компромати и клишета, списвани от зависимите от тях марионетки-журналисти и “препирани” през чужди медии. 

Затова според тях в „Монитор“ „не може“ и „не трябва“, и как така някои от Европейската комисия се е осмелил да даде интервю в този вестник. Може само при тях – единствените „носители“ на истината, морала и независимостта. Сигурно добре изглежда тази мантра в очите на доскорошните ментори на обществото – някогашни приватизатори за жълти стотинки, превърнали се днес в бизнесмени с „бели якички“. Мантрата им за „единствено праведните“ медии днес е само една илюзия. Защото именно тези медии, с поведението си, са истинските рушители на свободното слово. Защото те не търпят друго мнение освен своето собствено. Защото те са медиите, изцяло зависими от парите на подсъдими и чуждестранни грантове. Медиите, поставили се в услуга на антинационалните и неолиберални доктрини, проповядвани от Сорос.   

Задкулисието всячески се опитва да заглуши признанието, което Брюксел дава за постигнатото от страната ни след присъединяването към Европейския съюз. За целта на ежедневна база се организират всевъзможни хибридни мероприятия и в публичното пространство се спускат компромати, които вредят не толкова на управляващите, колкото на България като цяло. И всичко това, заради амбициите на хора като Огнян Донев и Иво Прокопиев да придобият властови позиции, да притиснат правоохранителни институции, които да прекратят разследвания срещу тях или да бъде подсигурено спешното им оправдаване. 
Клозетната “журналистика”, която за щастие се радва на изключително слаба читаемост и интерес, разчита на факта, че българските граждани имат далеч по-сериозни ангажименти и задължения, за да се занимават с неосъществените мечти на бизнесмени като Донев и Прокопиев да управляват задкулисно държавата.

В името на обективността, няма как да не бъде припомнено, че именно Прокопиев и Донев бяха уличени в спускането на “опорни точки” и диктуване на темите, по които собствените им издания трябва да се фокусират. През 2014 г. в публичното пространство изтече мейл, в който Прокопиев издаваше разпореждания – какви материали да се появяват в поръчковите му “медии”- бухалки. По същото време в интернет-сайтове се появиха и записи от проведени в “Скайп” разговори между Огнян Донев и настоящата главна редакторка на поръчковото му сайтче Светлана Джамджиева. Известните “разговори на Оги Доги и Светлана” показаха грозната симбиоза между капитал, властови амбиции и поръчкова псевдожурналистика.
Заради това, изобщо не бе изненадващо признанието на Донев, което той сам направи преди седмица, на сбирка на ментори и марионетки, че е забранил на псевдожурналистите си от сайта „Клуб Зет“ да пишат за основния му бизнес – фармацията. Думите на Донев всъщност обясняват и защо сайтчето му, няма нито един читател, отвъд шепата професионални протестъри, грантови анализатори, политически хибриди и малцината им сектантски последователи.