Клиенти на нискотарифна авиокомпания стоят блокирани на летище София часове наред. Полетът София - Мадрид от 6.30 ч. тази сутрин е бил отменен, но пътниците не са информирани за причината, съобщи БНР.
Десетки пътници, сред които и журналистът Атанас Илиев, чакат на летище София от 4.00 часа тази сутрин, за да отлетят за Мадрид. Около час по-късно е станало ясно, че полет няма да има, обясни той: "Държа да подчертая, че всички останали полети на авиокомпанията и на всички останали авиокомпании на летището бяха извършени. Има хора с малки деца, има възрастни хора. Беше ни казано, че евентуално последно ще летим в 14.30. Тук няма и кой да питаме, защото няма представителство на компанията, за да питаме какво се случва", коментира той.

До този момент от авиокомпанията не са коментирали случая. "В конкретния случай пътниците имат право на 400 евро компенсация", обясни Игнат Арсенов от Европейския потребителски център. 

След като видим, че полетът ни е закъснял, ще представим всички документи - билети, бордни карти заедно с една жалба - до превозвача.