Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Георги С., на 25 г., за това, че е отнел чужди движими вещи от владението на собственика, без негово съгласие.

През декември 2015 г. Георги С. започнал работа в цех за мебели в гр. Пловдив. Той бил финансово затруднен, защото няколко пъти бил взел бързи кредити, с чиито вноски закъснявал. За да си набави финансови средства, обвиняемият Георги С. решил да отнеме различни инструменти от цеха, които впоследствие да залага в заложна къща и с получените парични суми да погасява задълженията си. Така за времето от 1 април 2016 г. до 26 април 2016 г. отнел триони, циркуляр, оберфреза, преносим компютър и други инструменти, всичко на обща стойност 2 395 лева.

Обвиняемият залагал вещите в заложна къща в гр. Пловдив и обяснявал, че „фирмата подменяла инвентара“, като един от служителите знаел, че той работи в мебелен цех и не се усъмнил в твърденията му. По-късно обвиняемият е върнал няколко от отнетите вещи на собственика на цеха. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият Георги С. се е признал за виновен и изразил съжаление за стореното от него. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.