„Никакви прегрупирания в кабинета не могат да спасят държавността". Това обяви президентът Румен Радев в Пловдив, предава Нова тв. 

"Младите хора ни върнаха надеждата, защото вече не търпят мизерията и корупцията. Те искат да изгонят мафията от властта и прокуратурата. Няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати сам пред огледалото", каза той.


Според него страхът от възмездието и пресичането на изборните манипулации е напълно разбираем. "Той обаче е безвъзвратно закъснял, защото българите вече са на улицата", посочи Радев.

"Има народи без правителства, но няма правителство без народ. Естественият изход е оставка – никакви прегрупирания вътре в кабинета не мога да спрат тази оставка", категоричен бе той.

И допълни: "Докато чекмеджетата са пълни с пари и пистолети и се пушат пури по късни доби, никакви прегрупирания няма да помогнат".

Радев заяви, че няма да присъства на протеста в Пловдив тази вечер, но призова протестиращите да продължават с демонстрациите. "Тва е единственият начин да си върнем достойнството, трябва да живеем със самочувствието на европейци", каза президентът.

Запитан дали е готов евентуално да състави служебен кабинет, Румен Радев отговори: "Засега не коментирам, аз на всичко съм готов".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!