„Един от организаторите на протестите е баща на сайтове за фалшиви новини. Това мнение изрази в ефира на Нова тв разследващият журналист Стефан Ташев.

"Излезе президента и каза „Мутрите вън“. Чудесно звучи, но като гледам протеста, виждам Румен Петков, който подаде оставка след една среща с братя Галеви. Те какви са? Пианисти ли? В президентството е Александър Маринов, който е известен като лице на ВИС-2. Това мутри ли са? Нали той се бори с тях“, попита Ташев. 

„През 2013 г. имаше протест, който се окървави и Борисов подаде оставка. Сега се прави опит да стане същото – някой да пострада, да има бити хора, за да падне правителството. 

Адвокат Ивайло Юруков, който е сред протестиращите, казва, че се борил с мутрите. Той обаче ги защитава. Това е адвокатът на Емил Милев. Той води над 1000 дела срещу цялата държава“, добави той.

„Аз лично съм потърпевш, защото срещу мен има 7 дела, но съм добре, защото съдиите, които го осъдиха, имат по десет. Господинът пише от затвора, че е беден и моли да му назначат въпросния адвокат. Хонорарите са му от нашите данъци“, коментира Ташев.