21-годишната студентка Радостина Евтимова е била изнасилена, след като е била умъртвена. Това са част от констатациите в тройната съдебно-медицинска експертиза на закланото с над 50 удара с нож момиче.
Патоанатомите са установили, че зловещият убиец е проникнал в жертвата с големи предмети, като е възможно това да са бутилки. Още в протокола от аутопсията пораженията са били отразени, но експертите са искали да бъдат категорични в заключенията си. След гаврата с мъртвото тяло убиецът е обул чисти бикини на жертвата си и е взел окървавените със себе си, съобщава "Морски Труд". 
БЛИЦ припомня, че за бруталното убийство на 21-годишната студентка от Икономическия университет във Варна Радостина Евтимова е задържан 21-годишният Георги Цветанов, син на лидера на СДС-Варна Цанко Цветанов. Съдът във Варна прецени, че събраните още през първите дни на разследването доказателства водят до обоснован извод, че 21-годишният студент Георги Цветанов е съпричастен към изключително тежкото престъпление, за което се разследва. Тялото на убитото момиче било открито от сестра й на 6 март тази година в дома на приятеля на Радостина на ул. "Мир" във Варна, с повече от 50 прободни и прорезни рани. Първоначалните експертизи установили, че Радостина е била бита, а тялото й било пробождано и след смъртта й.
Още с първите процесуално следствени действия от дома на Георги, който живее с родителите си, разследващите иззели вещи на Радостина - лични документи, студентска книжка, бельо, бижута, дрехи, изцапани с кръв, както на жертвата, така и на Георги, и нож с 12 см острие със следи от кръв по него. Всички тези доказателства са обект на експертизи. Установени били и травматични увреждания, кръвонасядания и прорезни рани по ръцете, предмишницата и краката на Георги. Според обвинението това обстоятелство може да бъде доказателство, че жертвата се е отбранявала. Предстои да бъде изяснено и дали откритият нож в дома на Георги е оръжието на престъплението.
Георги Цветанов е обвинен и се разследва за извършването на най-тежкото престъпление по смисъла на НК – убийство, извършено по особено мъчителен и жесток начин, за което законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор, или доживотен без право на замяна. /БЛИЦ