Тревожна новина застигна търговците на пазара в Лозенец и жителите на софийския квартал. Затова съобщи общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. Според него районният кмет Константин Павлов - Комитата иска да затрие окончателно пазара на бул. Черни връх, където има магазин на голяма търговска верига.

"Той не е първият, който вместо да се опита да възстанови нормалното функциониране на пазара, се мъчи да го бастиса" - възмущава се Контрера.

По неговите думи пазарната площадка се нуждае от ремонт, рехабилитация и създаване на условия да заработи като локален пазар. По една или друга причина в Столичния общински съвет не е внасяно предложение в тази посока от районната администрация, онагледява нормативната уредба общинския съветник от ВМРО.


Карлос Контрера, ВМРО

Контрера продължи, че назад във времето доста са го търсили от баровския квартал, затова че тържището е занемарено и не се възстановява в нормален вид.
Една от причините бе, че пазарът имаше временно ограничен достъп поради строителството на метрото в квартала.


Константин Павлов-Комитата, районен кмет на "Лозенец"

Сега лозенският кмет се е заел с нова акция срещу сергиите - поискал е по-голямата част от пазара да стане зона за събития на открито, т.е. да се постави сцена - разкрива намеренията му Карлос Контрера.

Веднъж допусне ли се, следващата стъпка ще бъде тотално да се ликвидира цялата пазарна площадка. Дали това е в услуга на близките търговски вериги едва ли ще разберем - друга възможна хипотеза, която може да е във вход.

Пазарът трябва да бъде запазен, ремонтиран основно, обновен. А районният кмет на Демократична България да бъде париран в опитите му да го затрие окончателно. Надявам се, че и други общински съветници мислят като мен, включително от политическата група на Константин Павлов - обяви позицията си Карлос Контрера, научи БЛИЦ.