Прокуратурата се е самосезирала по публикации за случая с бащата на Мануела Горсова, която бе тежко ранена в катастрофата с Максим Ставийски и в момента е на лечение в Израел. Това съобщи за БЛИЦ говорителят на Районна прокуратура София Руси Алексиев.
Трите банкови сметки с пари за Мануела от вчера са временно блокирани, за да не може принципалът Красимир Горсов да прави тегления от тях. Очаква се другата седмица майката на Мануела да поеме попечителството над нея и да започне да оперира със сметките.
Досега има само четири плащания, извършени по банков път, за които има документи - за престоя в болницата, за хотел и за транспорт на Мануела до Израел. Алексиев уточни, обаче, че сметките не са блокирани по искане на прокуратурата.

БЛИЦ припомня, че великотърновци бяха изумени и побеснели от скандалния репортаж на бТВ, който уличава бащата на Емануела Горсова в игра на хазарт, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града. Пред журналистите в телевизията бащата на Мануела не можа да се закълне, че не е харчил от дарителската сметка на дъщеря си за покер.
С парите по дарителската сметка на ранената в катастрофата с Максим Ставийски млада търновка се разпорежда баща й Красимир. Във Велико Търново през последните месеци бяха събрани над 55 000 лева за лечение, като средствата са дори и от бюджета на Община Велико Търново, а великотърновци пуснаха от своята лепта в дарителските касички за Мануела.
“Красимир Горсов обеща отчет за парите, събрани от търновци, и аз ще искам да направи това. Вчера телефонът му цял ден бе изключен и не съм имала контакт с него. Дори и един похарчен лев от тези пари за хазарт е грях. А аз наистина съм възмутена”, каза главният секретар на Община Велико Търново Мина Илиева.
През септември благотворителната кампания за Мануела Горсова във Велико Търново трябва да бъде отчетена. Освен от заплатите и пенсиите и общинския бюджет, търновският бизнесмен Петър Христов дари за лечението на Мануела лични над 80 000 лева. /БЛИЦ