Жената, която е замесена в инцидента с протестиращите пред Румънското посолство в София, е минавала през служебния вход на полицейското управление, където е дала показания.

Тя не е записана в дневника официално, което е нарушение. Също така на жената не е взета проба за алкохол и наркотици, което трябва да стане при такъв инцидент. Това каза Полина Велчева, адвокат на един от задържаните протестиращи по bTV, но в студиото не стана дума за прекомерната агресия на клиента й и дали на него са му били вземани проби за алкохол и наркотици.

Защитничката разкри кой е клиентът й. Той се казва Георги Георгиев, по професия е готвач.  
Адвокатката естествено продължи с нови детайли раздухваната из медиите на мейнстрийма версия, че основната вина за инцидента носи д-р Елена Мицева, чиято кола беше брутално потрошена от протестиращите. 

Според юристката, жената с колата първо е спряла, после е продължила през колело, а пред автомобила е имало паднало момиче. Протестиращите пък не са знаели, че в колата е имало деца.

Към гласовития хор на обвинителите на нападната от протестиращи в блокадата на Ситняково майка с две деца, се присъедини и Иво Беров. В обширен пост във Фейсбук той хвърли тежки обвинения срещу нея. "Да караш кола, дори съвсем бавно срещу хората и да ги избутваш е абсолютно недопустимо. И нямаш право да ги газиш дори когато те нарушават закона.", пише той. 

Мерзост: Минчо Спасов, който спря метрото, обвини жената с децата от „Ситняково“ в тероризъм

И продължава с нравоученията: "Мога да разбера, че една жена е ядосана, че не са й издържали нервите, че е решила по този начин да потърси правата си, че тя също протестира по неин си начин... Но да тръгнеш да защитаваш правата си излагайки на опасност собствените си деца, или пък чуждите – това вече е неестествено. Това е извращение някакво", натъртва той, но не обелва дума за агресията на протестиращите.  

Клиентът на Велчева пък твърди, че не е участвал в увреждането на колата. Той е бил привикан за справка от полицията, след което е задържан. Георгиев остава в ареста. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ