Шофьорът, причинил тежката катастрофа на спирка във Варна, е заспал зад волана след нощна смяна.
 

Това е обяснил пред органите на реда след инцидента 21-годишният мъж, съобщи началникът на "Пътна полиция" при ОДМВР - Варна гл. инспектор Петко Камбуров по време на брифинг, цитиран от Радио "Фокус" - Варна.
 
По думите му водачът, който е задържан за срок до 24 часа, има книжка от три години, но няма никакви нарушения на пътя до този момент. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.
 
Гл. инсп. Камбуров добави, че тепърва ще се установяват причините за тежкото произшествие. Ще бъдат анализирани записи от видеокамери в района, както и от видеорегистратора в колата.
 
До момента е установено, че автомобилът се е движел по бул. "Владислав Варненчик" в посока към Трета гимназия в лявата лента. От кръстовището с улица "Дрин" леката кола е започнала плавно да се отклонява в дясната лента, след това - в бус лентата, и накрая - по тротоарното пространство.
 
Малко преди удара в автобусната спирка, джипиесът на автомобила е отчел скорост от 47 километра в час.
 
Сред пострадалите има и жена на 51 години, която е леки контузии на лице. Тя е настанена в УМБАЛ "Св. Марина" в града за наблюдение.
 
С опасност за живота остава едното от 14-годишните пострадали момичета. Без пряка опасност за живота, но в реанимация е другият ранен 27-годишен мъж.
 
По думите на гл. инсп. Камбуров сигнал за инцидента е постъпил в 07.40 часа тази сутрин. На място веднага са изпратени екипи на Спешна помощ, "Пътна полиция" и Пожарната.