Председателят на движение "Възраждане" в община Карлово Антоанета Тенева заедно със съпруга си и трите им деца са сред жертвите на страшната катастрофа, предизвикана днес следобед от дрогиран шофьор на пътя между пловдивските села Труд и Граф Игнатиево.
Младата жена е в потрес. Тя разказа пред БЛИЦ, че съпругът й Тенчо е шофирал семейния автомобил Рено, Антоанета е била до него на предната седалка, а трите им дечица били отзад, вързани с колани.

Маздата с дрогирания шофьор се ударила силно в задницата на колата им - точно там, където седели децата."Ударът беше толкова страшен и неочакван, че децата силно отхвръкнаха напред, ръцете и краката им блокираха, започнаха да пищят от болка. В момента мъжът ми е в болница и не знам какво е състоянието му, но не можеше да се движи. Големият ми син Тошко, който е на 15 години, не може да си мърда ръцете. Другото ми дете - Минко не си движи краката. Двамата бяха откарани в Окръжна болница - Пловдив и продължавам да не знам какво точно е състоянието на мъжа ми и синовете ми. Дъщеричката ми, която е на шест, е до мен в колата и не е сериозно пострадала. Не е необходимо да има война при нас, дрогирани шофьори ще ни избият по пътищата, бясна съм. Най-тежко е пострадала жена от третата кола, която също е участвала в катастрофата. Лекарите ми казаха, че има счупени ребра, които са пробили белия дроб и има спукан далак. Само това, че пред нас се движеше линейка, която идваше за друг случай, спаси жената, защото можеха да реагират навреме", разказва още Тенева пред БЛИЦ и признава, че е ужасена за живота на сина си и съпруга."Възмутена съм и съм втрещена как по пътищата на България могат свободно да се разхождат дрогирани шофьори. Виновният водач го видяхме, държеше се нагло и арогантно. С него имаше млада жена. Въпреки цялата трагедия, не прояви съчувствие, а само каза: "Не бойте се, нещата ще се оправят, нали знаете!" 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ