Младежът Кристиан Николов, който причини тежката катастрофа с Милен Цветков, е бил под въздействие на модерната дрога ЛСД. Това прогнозираха пред БЛИЦ криминалисти, които наблюдават разследването за смъртта на телевизионния водещ.

Медията ни възпламени истинска бомба с разкритието, че хлапакът е празнувал заедно с приятелката си Симона Цветкова рождения й ден в местността "Златните мостове" на Витоша.  На купона присъствала голяма групичка млади хора, сред които е бил и аверът им Георги Иванов. Припомняме, че Симона Цветкова и Георги Иванов също са пътували в тузарския джип на Николов при мелето.

Извънредно в БЛИЦ! Прокуратурата с шокиращо разкритие за убиеца на Милен Цветков

Наркотикът ЛСД е истински хит сред днешните гамени. Произходът му е разработен още през 40-те години на XX век и първоначално се използва в психотерапията. През 60-те години е популярен сред хипи-групите като начин за достигане до “трансцендентни” преживявания.

ЛСД се поглъща като малки квадратчета хартия, пропити с течност, като таблетки или капсули с различна форма и цвят. Прякото му въздействие предизвиква халюцинации.

Криминални експерти уточниха пред БЛИЦ, че един от основните рискове, които произтичат от употребата на ЛСД, е невъзможността човек да върши каквото и да било изискващо концентрация, каквото е шофирането.

Депутат от ГЕРБ обвини Нинова в лъжа за Лъчезар Иванов, свързана с убийството на Милен Цветков

Въпросната дрога действа директно върху мозъка, а хората които я употребяват буквално не знаят къде се намират и губят ориентация за време и пространство.

По-рано днес стана ясно, че Софийската градска прокуратура е привлякла Кристиян под най-тежкия текст от Наказателния кодекс, който касае причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на шофиране след употреба на наркотични вещества.

Максималната присъда, която хлапакът може да получи, ако бъде признат за виновен, е 20 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!