Глоба от 1000 лева отнесе жена от врачанското село Габаре, защото забравила да поднови регистрацията на колата си. Разсеяната жена е А.К., която е с основно образование. Тя била спипана в нарушение от ченгетата на 23 декември миналата година, когато с лекия си автомобил „Пежо 206“ блъснала друга паркирана кола, предаде BulNews.bg..

Разсеяната жена била хваната в редица провинения, след като присъствала на тържество в детска градина „Червената шапчица“. Когато представлението свършило, дамата взела 10-годишната й дъщеря Пламена и тръгнала да се прибира. До колата на А.К. имало друг паркиран автомобил „Фолксваген Поло", в който имало малко дете. При тръгването си назад жената блъска колата в съседство.

Собствениците на возилото, които били отстрани до него, видели че лекият им автомобил  тръгва назад, тъй като бил блъснат от „Пежо”-то. Инцидентът станал докато А.К. се опитвала да излезе от мястото, където била паркирала и така натиснала паркираният отзад автомобил. Жената от „Поло“-то отишла до разсеяната шофьорка,  почукала на стъклото и й казала, че ги е ударила.

Тогава А.К. слязла и започнала да крещи, че не е удряла никакъв автомобил, след което се обидила на съпруга си Пламен Колев, който пристигнал и между него и шофьора на „Фолксваген“-а Петко Петков възникнал спор, който бързо прераснал в юмручен побой.

В това време виновничката за катастрофата тръгнала с колата и се прибрала у дома си. Пострадалото семейство обаче не оставило нещата така и отишли в полицейския участък, за да се оплачат за катастрофата и побоя.

След разследване униформените установили, какво точно е станало и завели дело срещу А.К. за катастрофата и бягството от местопроизшествието. Оказало се, че в същото време „Пежо“-то не е регистрирано по надлежния ред и регистрационният номер е с изтекъл срок на валидност от няколко месеца.

Магистратите от районния съд в Бяла Слатина решиха да накажат жената за действията й  и да плати 1 000 лева в полза на държавата. Решението подлежи на обжалване пред врачанския окръжен съд.