Никога не мисли за миналото, а само за бъдещето! Това е рецептата за дълголетие на 100-годишната Елена Петрова от Стамболийски. Лъчезарната дама е една от двете столетници от Пловдивска област, които празнуваха рожден дан тази седмица, пише trafficnews.bg.

Гост на баба Елена, дъщеря на Александър Стоев - първият кмет на село Полатово, около което се основава по-късно град Стамболийски, бе градоначалникът Георги Мараджиев. Той подари на рожденичката огромен букет от 101 рози и две икони – на Света Богородица и на Свети Николай Чудотворец.

От името на кмета Елена Петрова получи и поздравителен адрес. Юбилярката празнува рождения си ден в заведение в града заедно с роднини. В добро здравословно състояние е и с чувство за хумор. Благодари на кмета за вниманието и му обеща да го покани и на 101-я си рожден ден.

Ден по-късно 102 години пък навърши Невена Чолакова от Асеновград. Жената се движи трудно, ползва два бастуна, но е запазила ума си буден и все така любознателна, общителна и словоохотлива.

Баба Невенка споделя, че обича да си пийва по две кафенца на ден и да си хапва всичко, което й се иска.

За столетницата се грижи дъщеря й Христина. Баба Невена има трима внуци, четирима правнуци и още толкова праправнуци.