13-ти ден няма и следа от издирвания дупничанин Янек Миланов. 43-годишният гастарбайтер изчезна безследно на 31 юли и оттогава близки и полиция не спират да го търсят, но до момента без резултат, пише struma.com.

По думи на дупничани, Янек Миланов е имал пререкания с бивш шеф на охраната и приближен на издирваните братя Галеви, който е разпитан в полицията и по-късно освободен. Янек с върнал от Франция и с намерение да обзаведе апартамента си в Дупница, даже докарал нови мебели.

Пет дни по-късно изчезнал и близките му изключват по някаква причина отново да е заминал, без да им се обади и с изключен оттогава телефон. В миналото издирваният Миланов е подавал сигнали в полицията в Дупница, че чупят автомобила му, пълнят ауспуха с монтажна пяна и т. н. Вандалът така и не е намерен.

През зимата, когато също бил в България, някой стрелял по прозореца на апартамента му в бл.45 в квартал "Бистрица. Пращал му и снимки от гроба на родителите му, което Янек възприел като заплаха. При сегашното си връщане Дупница Янек говорил, че знае кой стои зад заплахите и смята да се срещне с него, за да си изяснят нещата. Така и направил.

В четвъртък миналата седмица от Англия се е върнал братът на Янек - Марио Миланов, за да се включи в издирването. Приятели на изчезналия са разлепили листовки със снимката му, но засега няма резултат.

Близките му обаче са твърдо решени да стигнат докрай и да намерят Янек. Братът на изчезналия - Марио Миланов, сезира всички институции в България и Европа, както и посланиците на ЕС у нас за случая.

Марио Миланов подробно е описал какво знае и в какво се съмнява, опитвайки се да насочи компетентните органи в правилна насока.