В пловдивския затвор започна венчавката на лишен от свобода с неговата любима. 20-годишният Антон Петков, който излежава присъда от 8 години за убийство, ще си каже „да“ с приятелката си  в изнесена церемония зад стените на тъмницата. Младежът избрал за подписването на граждански брак днешната дата заради повтарящата се цифра 7 в нея – 7.07.2017. От поправителното заведение не издадоха коя е булката, но вероятно това е дългогодишната приятелка на Антон - Жана, съобщава "Марица".

В Пловдивския затвор има специално помещение, което се ползва за подобни церемонии. То не е украсено, но в него има всички необходими атрибути за подписването. Ще липсва единствено алкохол, съобщи шефът на затвора Божил Иванов. Самият той ще поздрави младоженците след подписването. То ще стане в присъствието на служител на ОП „Радостни обреди“ с всички елементи на гражданския ритуал. На него няма да бъдат допускани други затворници, ще присъстват само най-близките роднини на булката и младоженеца.

Заради присъдата на Антон, който е зад решетките вече втора година, двамата ще бъдат лищшени и от правото на първа брачна нощ, научи Марица.бг.

Антон е осъден за нашумялото убийство, извършено от него на 27 декември 2015 г. пред заведение в Смолян. Тогава той прободе фатално с нож 24-годишния Никола Мавродиев след пиянско спречкване.