Култовата фигура на наркоразпространението в Поморие – Димитър Трендафилов-Спортния този път се наигра. Спортния влиза в затвора и това май ще е за дълго време, тъй като натрупа провинения – достатъчно, за да търка наровете поне 5 години, пише "Флагман". 

46-годишният гангстер бе проснат унизително на тротоара вчера – пред очите на десетки свои съграждани от старата част на Поморие, курортисти и потенциални негови клиенти. Бандитът – в целия си елегантен вид, остана по очи близо 3 часа с белезници, в компанията на брат му Михаил, както и техен съсед.


Те бяха в същата позиция по корем като него. Екшънът се разигра около 12 ч. по обед на пресечката между двете улици „Цар Симеон“ и „Велико Търново“, където е и гаражът на братя Трендафилови.

Този път Спортния бе проследен при съвместна операция на отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР-Бургас и криминалистите от РУ-Поморие. 

От гаража бе изнесен полиетиленов плик с тревна маса, която отговори при полевия тест на съдържание от висококачествена марихуана. Полицаите предадоха като доказателство и десетки цигари, готови за пазара. 

Тези дни ченгетата надушили, че Спортния доста се е развихрил предвид пукащия се от курортисти Поморие. 

Мишо и съседът са освободени, тъй като е установено, че дрогата за продан е изцяло на Спортния. Той е задържан с прокурорско постановление за 72 часа и този път изглежда няма да се размине със споразумение, както това стана в края на 2018 г., когато съдия Захарин Захариев от Окръжния съд се вживя в ролята на Дядо Коледа, заявявайки в съдебна зала пред журналисти и втрещения прокурор, че през декември стават чудеса.

Тогава той го пусна на свобода с условна присъда въпреки честите му арести за продажба на мека дрога. 

Спортния си остава най-значимия търговец на наркотици в Поморие, като преди години държеше пазара на хероин.

От ОД на МВР-Бургас изпратиха подробности и снимки от акцията в Поморие.

Ето и съобщението на МВР-Бургас:

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас и Районно управление – Поморие на 12.08.т.г. за срок от едно денонощие е задържан 46-годишен криминално проявен помориец. 

При претърсване на гаражно помещение, разположено на поморийската улица „Цар Симеон I”, ползвано от помориеца, са намерени и иззети: два плика и торбичка с 30 саморъчно направени хартиени свивки суха зелена листна маса / марихуана с общо тегло около 50 грама/. По случая е образувано досъдебно производство.

С прокурорско постановление срока за задържане на 46-годишния криминално проявен мъж е удължен до 72 часа. Работата по случая продължава.

 


 


 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!