39-годишният бивш военен Димитър Пехливанов, който нападна в неделя бургазлийка и 8-месечното й бебе, а малко след това рани с нож притеклия се на помощ съпруг на жената, поиска да влезе в Психодиспансер, за да лекува. Това каза в съдебната зала Пехливанов по време на гледането на мярката му за неотклонение, съобщава "Флагман".

„Съжалявам за случилото се. Искам да се лекувам”, заяви пред съдия Мариета Бушандрова бившият военен от Френския легион. Според държавното обвинение, което настоява за постоянен арест, Пехливанов започнал да приема лекарства след завръщането си от легиона, но така и не е направил решаващи за здравето си стъпки – като да потърси медицинска помощ или да бъде настанен за лечение.

„Агресията му датира от по-назад във времето. Ако бъде с мярка за неотклонение „домашен арест”, майка му няма да може да контролира агресията му и дали приема лекарствата си”, отсече прокурорът.

В съдебната зала стана ясно още, че след безмилостното му поведение в неделя, Пехливанов се скрил в дома си, където се барикадирал и се наложило СПС-а да разбиват входната врата, за да го изведат от апартамента в блок 39 на жк. „Възраждане”.

Бившият военен беше арестуван в неделя от тежко въоръжени служители на Специализирани полицейски сили, след като минути по-рано се разкрещял срещу бутащата количка жена:„К*рво! Ей, сега ще ти е*а майката! Ще ти навра бебето отзад!”. Тя позвънила панически на съпруга си, който мигновено слязъл долу и се изправил срещу Димитър. Последвала схватка, при която криминално проявеният мъж ранил в гърдите съпруга на пострадалата.

Според защитника на бургазлията адв. Захари Кирилов престъплението не попада в категория „тежки” и че наказание „задържане под стража” е твърде строго за подзащитника му. Той настоя за комплекса съдебно-психиатрична експертиза, коя да докаже на 100 процента какво е здравословното състояние на Димитър Пехливанов.