Започна мащабната акция по издирване на изчезналия Петър Лухов от Карлово. Няколко водолази от пловдивския специализиран отряд начело с шефа си се гмурнаха във водите на реката с надежда да открият тялото на 21-годишното момче. Вече се говори за труп, а не за жив човек.

На място са началникът на РУ Карлово главен инспектор Сълко Литов и директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Манкаракав. Те обясниха, че имат изградени няколко работни версии. Едната от тях е, че Петър е паднал в Стара река и тялото му се намира някъде между водопада и вливането на реката в река Стряма. 
 
Водолазите ще проверяват дали трупът не е заседнал между клони някъде в дълбочинни места или не е захванат от скали. Водолазите сами ще решат дали да влязат и във водопада, тъй като реката е буйна, водовъртежът е голям и силен и те рисуват живота си. 
 
В претърсването днес участват и местни пожарникари, както и  50 полицаи от Карлово. Вече почти няма надежда драмата да има щастлив край. БЛИЦ научи още, че дрехите на Петър, които са открити в раницата му, са били с кръв по тях. Той е бил солидно подпийнал, когато е слизал от планината към водопада, падал е, ударил си е коляното и ръката. 
 
Момчето изчезна на 5 май, последно камерата на ВЕЦ на водопада го е засякла в 19.15 часа. Вижда се, че момчето си чати с някого по телефона. Тогава е пращал снимки на приятелка. Бил е с дрехи. След това мистериозно следите му се губят. Предполага се, че е влязъл да се къпе и е последвал фатален край. Издирването започна на 6 май и оттогава не е спирало. 
 
Кристина ИВАНОАВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ