Много военни, близки роднини и приятели се събраха днес на опелото в църквата "Св. Николай" в Карлово, за да изпратят в последния й път зверски убитата рейнджърка Десислава Стоянова. Опечалени близки и приятели на жертвата на жестокото убийство носят цветя, трият сълзите си и споделят пред БЛИЦ , че трудно се преглъща такава мъка.
 


"Отиде си без време млада и красива, трябваше още да живее!" Майката на Десислава е край затворения ковчег на дъщеря си и плаче неутешимо. Върху ковчега са положени снимките на Десислава и военните отличия, които е получавала по време на службата.
 


Духовият оркестър на 61-ва СТРЯМСКА бригада - Карлово и военните изпратиха с военни почести трагично-загиналата си колежка. Погребението ще бъде в 15ч на гробищният парк в Карлово.
 


 


БЛИЦ припомня , че на 28-и срещу 29-ти ноември бившият командос Светослав Каменов е счупил врата и е убил Десислава Стоянова. После е скрил трупа под дивана в къщата си в Сопот и забил две видии в седалката. Да изпрати в последния й път Десислава Стоянова, дойде и командирът на бригадата в Карлово -  Пламен Йорданов.Според разследващите двамата не са имали любовна връзка, а скандалът ескалирал заради колата на жената, която тя дала на Каменов да ремонтира, но той предал за скрап. По-късно бившият командос се предал сам на полицията и посочил къде е тялото на жертвата. По-рано днес обаче в Пловдивския апелативен съд Светослав Каменов отрече да е убиецът ѝ.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир Бакърджиев, БЛИЦ