Гробницата на Цар Киро ще остане непокътната за вечни времена. Близо един метър бетон и арматура са запечатали помещението, където в неделя бе положено тялото на ромския барон, пише trafficnews.bg.

Два дни, след като близки и познати си взеха последно сбогом с Кирил Рашков, огромната бяла шатра все още е над гробницата. Тя е стабилно запечатана с бетон, тухли и арматура, за да не стане обект на кражби. До тялото на Рашков бяха поставени всичките му лични вещи, както и масивният позлатен трон, ценности за хиляди левове, пури и алкохол.


Веднага след церемонията в неделя, бетоновоз е пристигнал на Централни гробища. Под зоркото око на роднините, гробницата е запечатана, а до изсъхването на плочата е имало поставена охрана.

Зад двата мавзолея на клана Рашкови са позиционирани столчета и маса от ковано желязо. Върху тях все още са поставени скъпи вина и празни кашони. 

Въпреки дъждовното време, близо 100 души изпратиха Цар Киро. Церемонията бе съпътствана с музика от специално нает оркестър.

Час преди това близки блокираха движението по булевард „Княгиня Мария Луиза”. С венци в ръка и масивен кръст, внуците на барона се впуснаха на шествие по пътя катафалката. Наложило се е намесата на полицията.

Цар Киро бе погребан като египетски фараон. Заедно с ромския барон в помещението бяха докарани куфари с личните му вещи, злато за хиляди левове, мебели и дори златният му трон. Размерите на гробницата са 5/3/3 метра.