35-годишен дистрибутор от белишкото село Краище е изпаднал в кома, докато полицаи тарашат къщата му за контрабандни цигари. Транспортиран е в реанимация на благоевградската болница. Али Чаушев припаднал по време на специализирана акция по противодействие съхранението и разпространението на акцизни стоки, предприета в дома му след постъпил оперативен сигнал за търговия с контрабандни цигари, съобщава struma.bg.

Мъжът се свлякъл пред очите на извършващите проверката полицаи. На място е пристигнал екип на ЦСМП – Разлог, който го транспортирал до разложката болница. Състоянието му се влошило и по спешност е закаран в болницата в Благоевград, където е настанен в реанимация под активно лекарско наблюдение. Според запознати мъжът страда от сърце и това не е първият му припадък.

Местни споделиха, че е изпадал в кома поне три пъти пред последните няколко години, но лекарите успявали да го върнат към живот. Вечерта на проверката пред дома на Али Чаушев е имало три полицейски автомобила. При нея са открити 1000 стека цигари, или 200 000 къса. Цялото количество е било без задължителен бандеролен знак. Контрабандната стока е иззета от полицията. По случая е образувано досъдебно производство Али Чаушев работи като дистрибутор към стокова борса за колбаси в Банско, намираща се на изхода на града откъм Добринище.

Семеен е и има две малки дъщери. 38-годишният мъж от село Краище, община Белица, е приет в реанимация на благоевградската болница изпаднал в кома, съобщи вчера директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Болничният директор поясни, че мъжът е транспортиран от болницата в Разлог, където му е извършено изследване на скенер. Провежда се интензивно лечение за стабилизиране на състоянието му, правят се допълнителни изследвания. Пациентът е на самостоятелно дишане, тази функция не е засегната, остава за лечение в МБАЛ – Благоевград, не се налага транспортиране за „Пирогов“, каза д-р Митев.