Бургас загуби днес големия художник Ненко Чанев, който си отиде от този свят след дълга битка с коварно заболяване. 57-годишният живописец издъхна в 14 часа, съобщиха от семейството му, пише "Флагман".

„Той обичаше да казва, че не си си отишъл напразно, ако след себе си оставяш изкуство”, казаха близките му.

"С голяма мъка Ви съобщаваме, че днес на 19 септември /събота/в 14.00 ч след дълга борба с рака си отиде от този свят нашия любим баща и съпруг Ненко Чанев. Той обичаше да казва, че не си си отишъл напразно, ако след себе си оставиш изкуство...

Допълнително ще пишем дата и час на погребението за последно "Сбогом"", допълват те. Ненко Чанев е един от художниците, които ще оставят трайна следа след себе си. Той е роден на 23 февруари 1963 година в Бургас. Учил е в Националната гимназия по пластични изкуства „Акад.Дечко Узунов” в Казанлък, а впоследствие е завършил и Националната школа по изобразителни изкуства и монументална живопис „Цанко Лавренов” в Пловдив.

Определян е за художник с експресионистичен стил и уникално чуство за цвят. Има над 4000 картини, стенописи, витражи. Негови творби се намират в много частни колекции в България, САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Белгия и Унгария.