Врачанският окръжен съд наложи днес най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 52-годишния мъж от врачанското село Три кладенци, който заля с бензин и запали 42-годишната си жена, докато спи. След малко повече от денонощие жената почина в „Пирогов”, предаде Нова телевизия.


Почина Татяна, запалена жива от циганин рецидивист в Три Кладенци

Още на този етап се отчита фактът, че запалването е било умишлено и е извършено по особено мъчителен за убитата начин. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда едно от най-тежките наказания – „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, категорични са магистратите.

Кмет с шокиращи разкрития за циганина, който изпече жена си жива! Ники издебнал Татяна, залял я с бензин и...

След като анализира събраните до момента доказателства, Врачанският окръжен съд прецени, че може да се направи обосновано предположение, че той е извършителят на престъплението и го остави за постоянно в ареста. Налице са и други две опасности, които налагат определянето на тази най-строга мярка – обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие.

Определението на Окръжния съд във Враца не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!