Служители на НАП са провели тайна операция на територията на село Марково, съобщава Родопи-инфо, цитирайкси свои източници в селото.

Целта на тайното мероприятие е била да се заловят „нарушители“, които ощетяват фиска и нанасят щети на държавния бюджет. За целта двама служители на държавната агенция се появяват в читалището на селото, в деня, в който танцовия състав има сбирка. Заявили на членовете на танцовата група, че са нови жители на селото и искат да се запишат за членове на състава им. Никой не се усъмнил в истинността на думите им и били приети да участват в тренировката на състава.
Два часа служителите на НАП, под прикритие, друсали хора и ръченици, правейки се на танцьори. 

Накрая членовете на състава започнали да събират помежду си по 1,50 лв. за да покрият част от разходите по наемането на хореограф и други дребни харчове.

В този момент двамата данъчни се изпънали и извадили служебните си карти.Поискали от служителите на читалището в Марково обяснения защо не им се издава касов бон за 1,50 лв. 

„Да се смееш ли, да плачеш ли?“, коментираха запознати със случая марковци.

"Всичко в държавата е цъфнало и вързало, само левчетата на бабите от танцовия състав останаха необложени", заяви местен зевзек.