Социалните служби в Горна Оряховица умуват да отнемат ли децата на 35-годишната Венелина Петкова, разследвана за убийството на собстевното си новородено бебе. Служителите са се самосезирали от публикациите в медиите и до десет дни трябва да излязат с решение.
По-вероятно е обаче, децата да останат в семейството и да бъдат поверени на грижите на бащата Христо Петков, който към този момент не е разследван като съпричастен към смъртта на новороденото си четвърто дете, пише "Монитор". От прокуратурата в Горна Оряховица пък няма да искат промяна и по-тежка мярка за неотклонение на майката, която се намира в общинката болница във Велико Търново. Към този момент наложената и мярка е подписка. Това означава, че след като излезе от болницата тя ще може съвсем спокойно да се прибере вкъщи при семейството си.

Скандалът с 35-годишната учителка избухна в петък след като стана ясно, че тя е извършила криминално раждане в парк, след което и става зле и е откарана с линейка в болница. Според майката бебето е било мъртво и затова тя го е пъхнала в чантата си с намерение след това да го изхвърли. Според резултатите от аутопсията на телцето обаче, бебето е родено нормално и е живяло поне десетина минути преди да бъде умъртвено. Каква е истината и дали 35-годишната родителка ще бъде изправена пред съда, предстои да стане ясно след приключване на разследването срещу нея.