34-годишната Венелина Петкова, чието новородено бебе бе открито удушено в багажника на семейната кола в Горна Оряховица, е преподавател по история и английски в стражишкото село Виноград. Преди да роди е била на работа.
Училищното ръководство отказа коментар. Бивши ученици напоследък я намирали за променена, съобщава bTV.

От прокуратурата в Горна Оряховица съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство по чл. 120 от Наказателния кодекс за убийство, извършено от майка над бебето си по време на раждането или веднага след него. Предвиденото наказание за това престъпление е до три години затвор.

След като е притисната до стената от събраните доказателства, накрая пациентката не издържа и признава, че действително е извършила криминално раждане същия ден в градската градина на Горна Оряховица. По думите и родила мъртво бебе и затова решила да се отърве от него, като го пъхнала в чанта, която поставила в багажника на семейния автомобил. Чантата тя смятала да изхвърли в контейнер за смет, като излезели с мъжа си да пазаруват из града. Съпругът и не знаел нищо за раждането, твърди пред разследващите жената. След предприетите светкавични действия от полицията, автомобилът е открит на паркинга пред търговски обект в железничарския град. А в багажника му е открито мъртвото телце на новороденото бебе. Според направената аутопсия на трупа обаче, майката лъже, пише "Монитор".

Бебето е родено нормално развито и е живяло десетина минути преди да бъде умъртвено насилствено чрез удушаване, категорични са резулататите от аутопсията. Шокиращото в случая освен, че майката е убила рожбата си е учителка в основно училище в стражишко село. В сайта на училището тя е записана като младши учител в прогимназиален етап, специалист по чужд език.

Венелина и съпругът и вече имали три деца и четвъртото определено явно не е било желано, заради това и родителката решава да се отърве от него. Предстои да се изясни дали съпругът и е знаел за намеренията на жена си да убие бебето и дали е участвал по някакъв начин в извършеното престъпление. Разследването по случая продължава под наблюдението и контрола на районната прокуратура. Оттам съобщават, че са извършени повторни огледи и са назначени различни експертизи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ