Пет месеца след престрелката във 4 you между групите на Божидар Кузманов- Кравата и Димитър Желязков-Митьо Очите причината за екшъна, след който беше убит Сашо Японеца, а несебърският бос – тежко ранен, остава забулена в мистерия.
Разследването е удължено до декември, а версиите за случая остават твърде много. Сред тях са война за парко(нарко)място и махленска свада. Самият Митьо твърди, че на фаталния 8-ми юни просто е отивал на ресторант с приятели, а хората на Кравата опитали да го екзекутират. 

Според Божидар Кузманов пък те са действали при самозащита след нахлуването на кохортата на Очите в заведението. Едно обаче е сигурно: най-губещи от ситуацията са точно преките участници в нея – групите на Митьо Очите и на Божо Кравата.

Отлично запознат със събитията в Слънчев бряг източник, цитиран от "Флагман", твърди, че „други хора“ са използвали като оръжие Митьо Очите срещу Божо Кравата и умишлено са инициирали скандала преди стрелбата.

„Интересното е, че Митьо и Божо почти нямаха допирни точки, нямаха толкова какво да делят. Това за таксиметрови стоянки, тату студия и побой над някакъв туроператор са дреболии. Божидар е умен човек, ако искаше да очисти Митьо, нямаше да го направи точно в собственото си заведение, докато е пълно с хора. Така удря сам себе си, собствения си бизнес. Подобни срещи се правят на публични места с много хора именно, за да се избегне ескалация на напрежението. А и доколко знам, той не е имал уговорка с Очите, а с друг човек. Иначе всички знаят колко лесно се пали Митьо и колко малко му трябва“, разкрива източникът, който по обясними причини желае да запази анонимност.

През 2013 г. Божидар Кузманов и хората му защитаваха интересите на поморийския бизнесмен Пламен Петков в борбата с вдовицата на Бай Миле – Силвия Панагонова за 10 златни декара, разположени в сърцето на Слънчев бряг. 

Същата тази територия граничи с Оксижен, 4 you, Веселият Викинг и още куп от най-оборотните заведения в курорта. 3 години по-късно Петков изобщо не се споменава във връзка със случката от 8-ми юни. Не е присъствал на мястото и не е свързван с групата на Кравата, това е официалната информация по отношение на мистичната фигура на Поморийския, въпреки че случаят е част от обвиненията за изнудване и рекет срещу ОПГ-то на Кузманов в спецсъда.

Именно Панагонова и групата й са основни свидетели срещу ОПГ-то на Божидар Кузманов в спецсъда. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!