Има огромен интерес от всички точки на света към производството, което ние предлагаме. Това заяви изпълнителният директорът на ВМЗ Сопот-най-голямата държавна оръжейница на Балканите - д-р инж. Иван Гецов.

Голям щанд представя ВМЗ на най-голямата българска изложба за отбранителна техника Хемус, която бе открита вчера в Международен панаир Пловдив. Лично инж. Гецов посрещаше посланици и други високи гости, които се интересуваха от изделията на предприятието. 

"На Хемус представяме нови продукти, които ВМЗ Сопот разработи в последните години. Те се отличават със своята простота и ефективност и в същото време не са ценово позиционирани в горния сегмент. Тези нови продукти намират вече добър пазар в различните сектори на света", коментира в интервюто инж. Гецов. Той определи отминаващата година като сложна.

"Надяваме се, че последното тримесечие ще бъде по-активно, по правило винаги е така, но има трудности с предаване на продукцията, има трудности с посещенията на самите приемчици, които трябва да дойдат и да видят продукцията, да я приемат със съответните процедури. Не мога да кажа, че всичко върви гладко, но ВМЗ се представя добре и бих казал, че годината е не толкова успешна, колкото очаквахме, но въпреки това е една добра година"

Тази година експерти от рекордно много държави посещават Хемус. Големият интерес към производството на ВМЗ според инж. Иван Гецов е продиктуван от това, че светът не е станал едно по-добро място.

"Към момента виждаме конфликти на едно място, на друго място, така че бих казал, че тези, които в момента са дошли, са професионалисти, в действителност заинтересовани хора от закупуване на специална продукция , от сключване на договори и съответно нашият график за срещи е много плътен по време на цялото изложение на Хемус", каза още изпълнителният директор на ВМЗ Сопот. 

Военното изложение ще продължи до 3 октомври включително.Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ